Tässä vähän tulisempi vaihtoehto, joka aiemmista resepteistä poiketen ei olekaan mössö, vaan rakenteeltaan vähän kiinteämpi ruoka. Täyttävä olo tulee soijasuikaleista.

Vaikka tässä käytetään valmista maustekastiketta, ei Spice Upin tuote ole mikään E-koodipommi: ei yhtään E-koodillista valmistusainetta, ainoa erikoisempi ainesosa on muunnettu tapiokatärkkelys.

vegeruoka-2011-08-03-soijasuikaleita-ja-

  • Kuinka monelle: 2 nälkäiselle
  • Valmistusaika: 20-25 min
  • Tarvittavat työvälineet: 1 syvä paistinpannu, 2 tavallista paistinpannua, joku syvä kulho, vaikka puolen litran vesimitta (soijasuikaleiden uittamiseen), siivilä

Valmistusaineet:

  • 1 iso sipuli (punasipuli on tässä kivan näköistä)
  • 2 porkkanaa
  • 1,5 ruokalasillista soijasuikaleita
  • 1,5 tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio
  • soijakastiketta
  • cashew-pähkinöitä
  • inkivääriraastetta (purkista tai yksi sormenkokoinen pätkä raastettuna)
  • 1 purkki bambunversosuikaleita tai baby-maisseja
  • 1 paketti Spice Up! Punainen curry –kastiketta
  • 2 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
  • suolaa
  • ruokaöljyä

Vaiheet:

  1. Viipaloi sipulit. Älä tee hakkelusta.
  2. Suikaloi porkkanat pieniksi tikuiksi.
  3. Kuumenna vesi ja laita sinne soijasuikaleet ja kasvisliemijauhe 3-5 minuutiksi hautumaan.
  4. Pistä porkkanat ja sipulit pannuun ja kuumenna/kuullota ruokaöljyssä syvässä paistinpannossa
  5. Siivilöi vesi pois soijasuikaleista, ja laita ne toiselle pannulle paistumaan runsaassa öljyssä. Laita perään hieman soijakastiketta.
  6. Laita riisit valmistumaan. Lue tästä hyvä ohje basmati-riisin valmistamiseen.
  7. Kun soijasuikaleet ovat pinnalta ruskeita, laita ne sipulien ja porkkanoiden sekaan.
  8. Lisää inkivääri, cashew-pähkinät ja suolavedestään erotetut bambunversot tai baby-maissit (jotka kannattaa halkaista ennen lisäämistä)
  9. Lisää curry-kastike.
  10. Odottele että riisit valmistuvat. Tarjoile.