Kookosmaito ja paistettu tofu eivät ehkä ole mitään terveysruokaa, mutta tämä on tosi hyvää!
- Kuinka monelle: 4 hengelle
- Valmistusaika: 15-20 min
- Tarvittavat työvälineet: Korkealaitainen paistinpannu, paistokasari tai teflonkattila, kattila, kauha/puuhaarukka tms, leikkuuveitsi, leikkuualusta.
Valmistusaineet:
- 1 pkt marinoitua Aito-tofua
- Ruokaöljyä
- (seesaminsiemeniä)
- 1 pss pakastewok-vihanneksia (esim. Rainbown perus-wok, jossa on sopivan isot palat)
- 1 tölkki kookosmaitoa (vältä vähärasvaisia pakkauksia, ne ovat hirveitä)
- 1 tl punaista thaicurrytahnaa
- 2 rkl thaikalakastiketta
- Basmati- tai jasmiiniriisiä
- Pöytään: makeaa thaichilikastiketta ja soijakastiketta
Valmistus:
- Laita öljyä korkealaitaiseen paistinpannuun ja levy kuumenemaan.
- Pilko tofu n. 1,5 cm kuutioiksi. Jos käytät Aito-tofua, niin pienemmät kuutiot murtuvat helposti. Laita tofupalat paistumaan pannuun. Lisää mukaan seesaminsiemenet. Käytä riittävästi öljyä ja kääntele usein. Pyri saamaan tofu kauniin ruskeaksi.
- Pistä riisivesi valmistumaan. Lisää riisit.
- Kun tofu on ruskeaa, kaada mukaan jäiset wok-vihannekset. Jatka levyn pitoa kuumana.
- Kaada mukaan kookosmaito.
- Lisää currytahna ja thaikalakastike. Sekoita ruokaa varovasti nostelemalla niin, että tahna sekoittuu kookosmaitoon.
- Odota että riisi tulee valmiiksi.
- Tarjoile riisin kanssa syviltä lautasilta. Laita makea thaichilikastike ja soijakastike pöytään.
Kommentit