Kookosmaito ja paistettu tofu eivät ehkä ole mitään terveysruokaa, mutta tämä on tosi hyvää! 

 vegeruoka-tofuwok-1.jpg

  • Kuinka monelle: 4 hengelle
  • Valmistusaika: 15-20 min
  • Tarvittavat työvälineet: Korkealaitainen paistinpannu, paistokasari tai teflonkattila, kattila, kauha/puuhaarukka tms, leikkuuveitsi, leikkuualusta.

Valmistusaineet:

  • 1 pkt marinoitua Aito-tofua
  • Ruokaöljyä
  • (seesaminsiemeniä)
  • 1 pss pakastewok-vihanneksia (esim. Rainbown perus-wok, jossa on sopivan isot palat)
  • 1 tölkki kookosmaitoa (vältä vähärasvaisia pakkauksia, ne ovat hirveitä)
  • 1 tl punaista thaicurrytahnaa
  • 2 rkl thaikalakastiketta
  • Basmati- tai jasmiiniriisiä
  • Pöytään: makeaa thaichilikastiketta ja soijakastiketta

Valmistus:

  1. Laita öljyä korkealaitaiseen paistinpannuun ja levy kuumenemaan.
  2. Pilko tofu n. 1,5 cm kuutioiksi. Jos käytät Aito-tofua, niin pienemmät kuutiot murtuvat helposti. Laita tofupalat paistumaan pannuun. Lisää mukaan seesaminsiemenet. Käytä riittävästi öljyä ja kääntele usein. Pyri saamaan tofu kauniin ruskeaksi.
  3. Pistä riisivesi valmistumaan. Lisää riisit.
  4. Kun tofu on ruskeaa, kaada mukaan jäiset wok-vihannekset. Jatka levyn pitoa kuumana.
  5. Kaada mukaan kookosmaito.
  6. Lisää currytahna ja thaikalakastike. Sekoita ruokaa varovasti nostelemalla niin, että tahna sekoittuu kookosmaitoon.
  7. Odota että riisi tulee valmiiksi.
  8. Tarjoile riisin kanssa syviltä lautasilta. Laita makea thaichilikastike ja soijakastike pöytään.