Tämä kevyt mutta täyttävä mieto ruoka sopii varsinkin kesään. Älä unohda jugurttikastiketta, se kruunaa maun! Ei kannata pelästyä vaiheiden määrää: useimmat vaiheista ovat vain ainesten lisäämistä syvään pannuun.

vegeruoka-2011-07-01-kikherne-cashew-2-8

Tämän kuvan versiosta puuttuvat kirsikkatomaatin puolikkaat, mutta siinä on tilalla keltaisen paprikan siivuja. Näitä aineksia voi hyvin myös tarjoilla lisukkeina.

  • Kuinka monelle: 4-5 aikuiselle
  • Valmistusaika: 20-25 min
  • Tarvittavat työvälineet: iso syvä paistinpannu, toinen paistinpannu, kattila, puuhaarukka, valkosipulipuristin, veitsi pilkkomiseen

Valmistusaineet:

  • Kuskus:
    • 3 dl kuskusia
    • Nokare voita
    • 1 kasvisliemikuutio
    • 3 dl vettä
    • Loraus ruokaöljyä
  • Kasvikset:
    • 1 iso sipuli
    • Ruokaöljyä
    • 3 valkosipulin kynttä
    • 1 kesäkurpitsa
    • 10 kirsikkatomaattia
    • 1 tölkki purkkikikherneitä
    • 2 kourallista rusinoita
    • 2 kourallista cashew-pähkinöitä
  • Mausteet mättöön, määrät oman maun mukaan, ei tarvitse olla kaikkia seuraavista:
    • Jeeraa (juustokuminaa)
    • Garam masalaa
    • Jauhettua korianteria
    • Kardemummaa
    • Curry-jauhetta
  • Jugurttikastike:
    • 2-3 dl kreikkalaista jugurttia (mahdollisimman paksua)
    • 1 ruiskaus sitruunamehua
    • 1/2 tl Herbamare-yrttisuolaa

Vaiheet:

  1. Pilko sipulit pieniksi ja pistä kuullottumaan syvälle pannulle öljyn kanssa.
  2. Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja laita sipulien seuraksi.
  3. Silppua tai purista mukaan valkosipuli.
  4. Anna ainesten hetki paistua. Puolita sillä aikaa kirsikkatomaatit.
  5. Laita levy hieman pienemmälle ja pistä mukaan mausteita. Voit lisäillä niitä myöhemmin vielä lisää.
  6. Paista erillisellä kuumalla pannulla cashew-pähkinöitä ilman öljyä. Lopeta kun tulee väriä. Varo helppoa kärähtämistä. Heitä cashew-pähkinät syvään pannuun.
  7. Laita kirsikkatomaatit mukaan syvään pannuun.
  8. Valuta ja huuhtele kik-herneet ja laita neki mukaan.
  9. Heitä mukaan myös rusinat.
  10. Jätä syvän pannun sisältö hautumaan. Nyt tehdään kuskus ja jugurttikastike.
  11. Ota kattila ja kuumenna siinä vesi kiehuvaksi.
  12. Sekoita veteen kasvisliemikuutio esim. haarukalla murskaten. Laita myös hieman ruokaöljyä. Ota pois levyltä kiehuvan kuumana: kuskusta ei ole tarkoitus keittää. Se kypsyy kyllä kunhan kuskus lisätään kiehuvan kuumaan veteen.
  13. Kaada sekaan kuskus. Odota hetki että turpoaminen alkaa, ja laita päälle nokare voita. Ei tarvitse sekoittaa vielä.
  14. Kaada pieneen kulhoon jugurtti ja sekoita mukaan sitruunamehu ja yrttisuola.
  15. Sekoita sillä välin turvonnut kuskus ja kaada se lopuksi syvään pannuun. Tarkoitus on, että ruoka on kuivaa. Jos näyttää märältä, kaatele mukaan kuskusta ja sekoita: se imee kosteuden.
  16. Maistele ja lisää mausteita jos on tarvis.
  17. Tarjoile jugurttikastikkeen kanssa.