Tämä kevyt mutta täyttävä mieto ruoka sopii varsinkin kesään. Älä unohda jugurttikastiketta, se kruunaa maun! Ei kannata pelästyä vaiheiden määrää: useimmat vaiheista ovat vain ainesten lisäämistä syvään pannuun.
Tämän kuvan versiosta puuttuvat kirsikkatomaatin puolikkaat, mutta siinä on tilalla keltaisen paprikan siivuja. Näitä aineksia voi hyvin myös tarjoilla lisukkeina.
- Kuinka monelle: 4-5 aikuiselle
- Valmistusaika: 20-25 min
- Tarvittavat työvälineet: iso syvä paistinpannu, toinen paistinpannu, kattila, puuhaarukka, valkosipulipuristin, veitsi pilkkomiseen
Valmistusaineet:
- Kuskus:
- 3 dl kuskusia
- Nokare voita
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 dl vettä
- Loraus ruokaöljyä
- Kasvikset:
- 1 iso sipuli
- Ruokaöljyä
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 kesäkurpitsa
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 tölkki purkkikikherneitä
- 2 kourallista rusinoita
- 2 kourallista cashew-pähkinöitä
- Mausteet mättöön, määrät oman maun mukaan, ei tarvitse olla kaikkia seuraavista:
- Jeeraa (juustokuminaa)
- Garam masalaa
- Jauhettua korianteria
- Kardemummaa
- Curry-jauhetta
- Jugurttikastike:
- 2-3 dl kreikkalaista jugurttia (mahdollisimman paksua)
- 1 ruiskaus sitruunamehua
- 1/2 tl Herbamare-yrttisuolaa
Vaiheet:
- Pilko sipulit pieniksi ja pistä kuullottumaan syvälle pannulle öljyn kanssa.
- Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja laita sipulien seuraksi.
- Silppua tai purista mukaan valkosipuli.
- Anna ainesten hetki paistua. Puolita sillä aikaa kirsikkatomaatit.
- Laita levy hieman pienemmälle ja pistä mukaan mausteita. Voit lisäillä niitä myöhemmin vielä lisää.
- Paista erillisellä kuumalla pannulla cashew-pähkinöitä ilman öljyä. Lopeta kun tulee väriä. Varo helppoa kärähtämistä. Heitä cashew-pähkinät syvään pannuun.
- Laita kirsikkatomaatit mukaan syvään pannuun.
- Valuta ja huuhtele kik-herneet ja laita neki mukaan.
- Heitä mukaan myös rusinat.
- Jätä syvän pannun sisältö hautumaan. Nyt tehdään kuskus ja jugurttikastike.
- Ota kattila ja kuumenna siinä vesi kiehuvaksi.
- Sekoita veteen kasvisliemikuutio esim. haarukalla murskaten. Laita myös hieman ruokaöljyä. Ota pois levyltä kiehuvan kuumana: kuskusta ei ole tarkoitus keittää. Se kypsyy kyllä kunhan kuskus lisätään kiehuvan kuumaan veteen.
- Kaada sekaan kuskus. Odota hetki että turpoaminen alkaa, ja laita päälle nokare voita. Ei tarvitse sekoittaa vielä.
- Kaada pieneen kulhoon jugurtti ja sekoita mukaan sitruunamehu ja yrttisuola.
- Sekoita sillä välin turvonnut kuskus ja kaada se lopuksi syvään pannuun. Tarkoitus on, että ruoka on kuivaa. Jos näyttää märältä, kaatele mukaan kuskusta ja sekoita: se imee kosteuden.
- Maistele ja lisää mausteita jos on tarvis.
- Tarjoile jugurttikastikkeen kanssa.
Kommentit