paella.jpg

Taas olisi hyvää mättöä 8 hengelle tai 4 hengen perheelle kahdeksi ateriakerraksi!

Valmistusaika 30 min

Tarvitaan:

  • paistinpannu (halloumin ja mifun paistamiseen)
  • syvä paistinpannu (sipulien kuullottamiseen ja kaiken keräämiseen yhteen)
  • kattila (ohran keittämiseen)
  • leikkuulauta, leikkuuveitsi, paistolasta, kauha

Valmistusaineet:

  • 1 paketti Mifu-suikaleita (mikä vain makuvaihtoehto käy)
  • 1 paketti halloumi-juustoa
  • 2 isoa sipulia
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 iso tölkki (300 g) maissinjyviä
  • 1 tölkki herkkisieniä siivutettuina
  • 3 tomaattia
  • 1 sitruuna tai sitruunamehua
  • 4-5 dl täysjyväohraa (siis tällaista)
  • ruokaöljyä
  • 1/2 kasviliemikuutio
  • Mausteet:
    • curryjauhetta
    • rosmariinia
    • cayenne-pippuria
    • mustapippuria
    • kurkumaa
    • paprikajauhetta

Ohjeet ovat pitkät mutta helpot: kaikki vain laitetaan vuorollaan syvään paistinpannuun:

  1. Silppua sipuli ja pistä kuullottumaan syvään paistinpannuun öljyn kanssa.
  2. Suikaloi halloumi kynänpaksuisiksi pätkiksi ja laita paistumaan toiseen paistinpannuun pienen öljyn kanssa. Kun paistat, halloumit ensin hikoilevat paljon, ja alkavat sitten ruskistua. Kääntele paloja ruoanlaiton aikana pannussa usein, koska ne käristyvät helposti ja palavat silloin mustiksi!
  3. Siivuta valkosipuleista ohuita lastuja ja heitä ne kuullottuvien sipulien joukkoon.
  4. Kuumenna 6 dl vettä kattilassa kiehuvaksi, ja laita sinne kasviliemikuutio ja ohra. Jätä kiehumaan pienellä teholla. Vesi imeytyy kokonaan ohraan.
  5. Lisää sipulien sekaan currya, rosmariinia, cayennepippuria ja mustapippuria ja laita levy pienelle teholle.
  6. Tee tomaateista pientä silppua ja kaada se sipulien sekaan.
  7. Halloumit ovat varmaan nyt kauniin ruskeapintaiset. Kaada ne sipulien sekaan.
  8. Paista mifut samalla pannulla jota käytit halloumeihin. Mifu paistuu muutamassa minuutissa.
  9. Ohra alkaa varmaan olla nyt valmis. Valuta ylimääräistä vettä pois (jos on jäljellä) ja kaada sipulien sekaan.
  10. Avaa maissitölkki, valuta suolavesi pois ja kaada sipulien sekaan.
  11. Avaa herkkusienitölkki, valuta vesi pois ja kaada sipulien sekaan.
  12. Kaada myös paistuneet mifut sekaan.
  13. Sekoita kaikki ainekset syvässä pannussa sekaisin, ja sekoita sitten sekaan kurkumaa ja paprikajauhetta, niin saat kaikelle kauniin värin.
  14. Halkaise sitruuna ja purista toisen puolikkaan mehu pannuun. Tee toisesta puolikkaasta lohkoja ruokailijoiden lautasille. Vaihtoehtoisesti: ruiskauta sitruunamehua sekaan paellan sekaan.
  15. Sekoita kaikki sekaisin ja varmista että ruoka on kuumaa.
  16. Tarjoile!