Tämä maittava mättö yhdistää lähi-idän falafel-pyörykät intialaiseen kermakastikkeeseen. Pieni salaatti on tämän kanssa hyvä lisuke.
- Kuinka monelle: 4 hengelle
- Valmistusaika: 20 minuuttia
- Tarvittavat työvälineet: Syvä paistinpannu, kattila, puuhaarukka, (valkosipulipuristin), leivinpaperilla peitetty uuninlevy
- Valmistusaineet:
- Falafel-tomaatti-kermakastike:
- 2 pss falafel-pyöryköitä (ei kuitenkaan Findus - ne eivät ole enää rapeita kuten ennen. Hälsans Kök ja Urtekram Nutana ovat OK)
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 3 rkl tomaattisosetta (pyrettä)
- 1 dl ruokakermaa
- 2 rkl currytahnaa, esim. Rajah Mild Curry Paste TAI mausteita: jeeraa (juustokuminaa), garam masalaa ja curry-jauhetta
- (1 murskattu valkosipulinkynsi)
- Couscous:
- 2 dl couscousta
- 2 rkl voita
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 tl suolaa
- 4 dl vettä
- Falafel-tomaatti-kermakastike:
- Pistä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita falafel-pyörykät pellille levitettyinä sisään kuumenemaan saman tien.
- Tee muita hommia 5-10 minuuttia. Lue vaikka lehteä.
- Laita tomaattimurska ja -sose kuumenemaan paistinpannulle miedolla lämmöllä (Lisää murskattu valkosipulinkynsi).
- Tee couscous:
- Mittaa vesi, suola ja ruokaöljy kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Pistä levy pois päältä.
- Ota kattila levyltä ja kaada sekaan couscous.
- Sekoita ja anna sitten turvota 2-3 minuuttia kannen alla.
- Sekoita voi sekaan.
- Laita kansi päälle ja jätä odottamaan että saat kastikkeen valmiiksi. Jos levy on jo ehtinyt vähän jäähtyä, laita kattila siihen jälkilämpöön. Varo ettei couscous pala kiinni kattilaan.
- Sekoita kuuman tomaattimurskan sekaan currytahna ja kerma. Maistele ja hae sopiva voimakkuus.
- Kun maku on kohdallaan, laita uunissa kuumenneet pyörykät kastikkeen sekaan.
- Sekoita pyörykät ja kastike sekaisin varovaisesti, koska muuten pyörykät menevät rikki.
- Tarjoile.
Kommentit