Tämä maittava mättö yhdistää lähi-idän falafel-pyörykät intialaiseen kermakastikkeeseen. Pieni salaatti on tämän kanssa hyvä lisuke.

vegeruoka-falafel-tomaattikermakastikkee

  • Kuinka monelle: 4 hengelle
  • Valmistusaika: 20 minuuttia
  • Tarvittavat työvälineet: Syvä paistinpannu, kattila, puuhaarukka, (valkosipulipuristin), leivinpaperilla peitetty uuninlevy
  • Valmistusaineet:
    • Falafel-tomaatti-kermakastike:
      • 2 pss falafel-pyöryköitä (ei kuitenkaan Findus - ne eivät ole enää rapeita kuten ennen. Hälsans Kök ja Urtekram Nutana ovat OK)
      • 2 tlk tomaattimurskaa
      • 3 rkl tomaattisosetta (pyrettä)
      • 1 dl ruokakermaa
      • 2 rkl currytahnaa, esim. Rajah Mild Curry Paste TAI mausteita: jeeraa (juustokuminaa), garam masalaa ja curry-jauhetta
      • (1 murskattu valkosipulinkynsi)
    • Couscous:
      • 2 dl couscousta
      • 2 rkl voita
      • 2 rkl ruokaöljyä
      • 2 tl suolaa
      • 4 dl vettä
  1. Pistä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita falafel-pyörykät pellille levitettyinä sisään kuumenemaan saman tien.
  2. Tee muita hommia 5-10 minuuttia. Lue vaikka lehteä.
  3. Laita tomaattimurska ja -sose kuumenemaan paistinpannulle miedolla lämmöllä (Lisää murskattu valkosipulinkynsi).
  4. Tee couscous:
    1. Mittaa vesi, suola ja ruokaöljy kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Pistä levy pois päältä.
    2. Ota kattila levyltä ja kaada sekaan couscous.
    3. Sekoita ja anna sitten turvota 2-3 minuuttia kannen alla.
    4. Sekoita voi sekaan.
    5. Laita kansi päälle ja jätä odottamaan että saat kastikkeen valmiiksi. Jos levy on jo ehtinyt vähän jäähtyä, laita kattila siihen jälkilämpöön. Varo ettei couscous pala kiinni kattilaan.
  5. Sekoita kuuman tomaattimurskan sekaan currytahna ja kerma. Maistele ja hae sopiva voimakkuus.
  6. Kun maku on kohdallaan, laita uunissa kuumenneet pyörykät kastikkeen sekaan.
  7. Sekoita pyörykät ja kastike sekaisin varovaisesti, koska muuten pyörykät menevät rikki.
  8. Tarjoile.