Tämä resepti on tuunattu ja nopeutettu versio Yhteishyvä-lehden uunirisottoreseptistä

IMG_20180815_180041.jpg

  • Kuinka monelle: 5 aikuista
  • Valmistusaika: 25 min
  • Tarvittavat työvälineet: syvä paistinpannu, desimitta, siivilä, kaksi kattilaa, leikkuuveitsi, leikkuualusta

Valmistusaineet:

  • 2-3 dl risottoriisiä
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • 1 iso sipuli
  • Ruokaöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 1 pussi pakasteparsakaalia
  • 1 purkki maissia
  • Texmex-mausteita (esim. 1/2 pussia Santa Maria Taco -maustetta) tai cajun-maustetta
  • 1 paketti Härkistä tai Nyhtökauraa
  • Parmesaaniraastetta pöytään

Vaiheet:

  1. Kuumenna suuri määrä vettä kiehuvaksi kattilassa ja sekoita siihen kasvisliemikuutio esim. haarukalla murskaten.
  2. Laita risottoriisi veteen kiehumaan.
  3. Silppua sipuli ja pistä syvälle paistinpannulle kuullottumaan.
  4. Siivuta porkkanat pieniksi kiekoiksi ja laita pehmenemään sipulien kanssa. Pidä kantta pannun päällä, jotta kuumuus pysyy sisällä.
  5. Avaa pakasteparsakaali ja laita se siivilää. Laita siivilä tyhjään kattilaan ja täytä se lämpimällä vedellä niin että parsakaalit alkavat sulaa.
  6. Siivuta ja silppua valkosipulinkynnet ja laita nekin pannulle sipulien ja porkkanoiden sekaan.
  7. Avaa maissipurkki ja valuta siitä vedet pois.
  8. Säädä hellaa vähän pienemmälle, ettei ruoka pannulla pala.
  9. Odottele 5-10 minuuttia. Jos käytät valmistamisessa nyhtökauraa, kannattaa paistaa sitä erillisellä pannulla runsaassa öljyssä tämä väliaika.
  10. Nosta parsakaalit vedestä, valuta vettä pois ja kaada ne pannulle.
  11. Kaada maissit pannulle.
  12. Sekoita mausteet pannulle muiden sekaan.
  13. Kun risottoriisi on valmista, kaada vedet pois ja laita mukaan pannulle.
  14. Kaada härkis/nyhtökaura sekaan.
  15. Varmista että pannussa kaikki on kuumaa.
  16. Tarjoile parmesaanin ja esim. porkkanoiden kanssa.