Tämä resepti on tuunattu ja nopeutettu versio Yhteishyvä-lehden uunirisottoreseptistä.
- Kuinka monelle: 5 aikuista
- Valmistusaika: 25 min
- Tarvittavat työvälineet: syvä paistinpannu, desimitta, siivilä, kaksi kattilaa, leikkuuveitsi, leikkuualusta
Valmistusaineet:
- 2-3 dl risottoriisiä
- 1/2 kasvisliemikuutio
- 1 iso sipuli
- Ruokaöljyä
- 2 porkkanaa
- 2-3 kynttä valkosipulia
- 1 pussi pakasteparsakaalia
- 1 purkki maissia
- Texmex-mausteita (esim. 1/2 pussia Santa Maria Taco -maustetta) tai cajun-maustetta
- 1 paketti Härkistä tai Nyhtökauraa
- Parmesaaniraastetta pöytään
Vaiheet:
- Kuumenna suuri määrä vettä kiehuvaksi kattilassa ja sekoita siihen kasvisliemikuutio esim. haarukalla murskaten.
- Laita risottoriisi veteen kiehumaan.
- Silppua sipuli ja pistä syvälle paistinpannulle kuullottumaan.
- Siivuta porkkanat pieniksi kiekoiksi ja laita pehmenemään sipulien kanssa. Pidä kantta pannun päällä, jotta kuumuus pysyy sisällä.
- Avaa pakasteparsakaali ja laita se siivilää. Laita siivilä tyhjään kattilaan ja täytä se lämpimällä vedellä niin että parsakaalit alkavat sulaa.
- Siivuta ja silppua valkosipulinkynnet ja laita nekin pannulle sipulien ja porkkanoiden sekaan.
- Avaa maissipurkki ja valuta siitä vedet pois.
- Säädä hellaa vähän pienemmälle, ettei ruoka pannulla pala.
- Odottele 5-10 minuuttia. Jos käytät valmistamisessa nyhtökauraa, kannattaa paistaa sitä erillisellä pannulla runsaassa öljyssä tämä väliaika.
- Nosta parsakaalit vedestä, valuta vettä pois ja kaada ne pannulle.
- Kaada maissit pannulle.
- Sekoita mausteet pannulle muiden sekaan.
- Kun risottoriisi on valmista, kaada vedet pois ja laita mukaan pannulle.
- Kaada härkis/nyhtökaura sekaan.
- Varmista että pannussa kaikki on kuumaa.
- Tarjoile parmesaanin ja esim. porkkanoiden kanssa.
Kommentit