Tämä ruoka on linssicurryn ohella lastemme ehdoton arkiruokasuosikki. Palak paneerista tosin puuttuu tämän blogin lupaama proteiinin lähde, mutta koska se toimii niin hyvin, pistän sen tänne siitä huolimatta.

Huom. helppo tehdä 2x satsi kerralla seuraavaakin päivää varten!

vegeruoka-palak-paneer-2010-12-30-c-800p

  • Kuinka monelle: 4-5 aikuista (huom. harkitse tupla-annoksen tekemistä niin on ruokaa seuraavaksikin päiväksi)
  • Valmistusaika: 25 min
  • Tarvittavat työvälineet: syvä paistinpannu, kattila, puulasta, leikkuuveitsi, leikkuulauta, siivilä joka mahtuu kattilaan

Valmistusaineet:

  • 1 sipuli
  • Ruokaöljyä
  • 4 pussia pakastepinaattia (á 150 g)
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 paketti (n. 200 g) Kainuun leipäjuustoa 
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • Jeeraa (juustokuminaa), garam masalaa, curryjauhetta, jauhettua korianteria TAI valmista curry-tahnaa (jota ei tosin enää meinaa löytyä mistään; Rajah oli hyvää mutta on kadonnut hyllyiltä; Patakista ei oikein tykätty meillä kotona; siksi pistetään nykyisin mausteet itse ja vältetään samalla iso määrä tarpeetonta tahnasta tulevaa suolaa)
  • 4 dl basmati-riisiä (jos kaikki eivät ole aikuisia, sitten vähemmän)
  • Suolaa
  • Pöytään:
    • Mango chutneytä (ehdoton must!)
    • Soijakastiketta (ei välttämätön)

Vaiheet:

  1. Aloita pinaattien sulatuksella: Avaa pakastepinaattipussit, kaada sisällöt siivilään, laita siivilä kattilaan ja valuta kuumaa vettä hanasta pinaattien päälle aivan kattilan yläreunaan asti. Jätä kattila odottamaan sivummalle.
  2. Silppua sipuli ja laita se kuullottumaan öljyn kanssa syvään paistinpannuun.
  3. Pilko leipäjuusto n. 1 cm kuutioiksi ja jätä hetkeksi odottamaan.
  4. Nosta siivilä kattilasta ja laita se esim. syvälle lautaselle valuttamaan vedet pois. Kaada haalentunut vesi pois kattilasta ja huuhtele sitä hieman.
  5. Pistä uusi vesi kiehumaan riisiä varten samaan kattilaan. Lue tästä hyvä tapa keittää basmati-riisi.
  6. Kun sipuli on kuullottunut, laita levy pienemmälle.
  7. Laita sipulisilpun sekaan mausteita. Eniten jeeraa, sitten suunnilleen saman verran garam masalaa ja curry-jauhetta. Voit maustaa lisää aivan lopuksi.
  8. Kaada sipulien päälle tomaattimurska.
  9. Laita riisit kattilaan kiehumaan. Pistä hieman suolaa mukaan.
  10. Kaada syvään paistinpannuun leipäjuustokuutiot.
  11. Valuta sulatetuista pinaateista vesi pois ja lojauta ne mukaan paistinpannuun.
  12. Hämmennä kaikki sekaisin ja pistä levy vähän isommalle koska sekaan tuli paljon kylmää tavaraa. Älä laita kantta: on hyvä että vettä haihtuu.
  13. Odottele että riisi valmistuu ja että leipäjuustokuutiot hieman alkavat pehmetä.
  14. Tarkista maku kun mättö on taas lämmintä. Yleensä tässä vaiheessa huomaa että mausteita on tullut liian vähän. Kannattaa lisätä erityisesti jeeraa ja curry-jauhetta. Tulisuus tulee curry-jauheesta.
  15. Lisää jugurtti kun maku on OK ja mättö on jälleen kuumaa ja vähän kuplii. Jos laitoit liikaa currya ja mätöstä tuli tulista, laita enemmän jugurttia.
  16. Sekoita niin että jugurtti katoaa näkyvistä.
  17. Tarjoile. Laita pöytään mango chutney (ja mahdollisesti soijakastike).